Jantung Pisang Terpacak?

Assalamualaikum,

time aku bercuti tu, n gerak ke sebuah kampung di JENIANG , KEDAH..
aku terpandang 1 pokok yang pelik,
EH! pokok tu x pelik, tapi ada samting yang x kena dengan pokok tu

POKOK tu aku tgk cam pokok pisang je..
tapi setahu aku, jantung pisang ni ni berat ke tanah, n tergantung la
cam gambo ni
stendet la pisang camni.. tapi pokok pisang yang aku tgk ni
jantung dia point to langit.

Ni ha gambo pokok pisang yang sempat aku SNAP2

Photobucket
Photobucket
nampak tu? terpacak mencanak je!
pelik beno..
tapi kot2 la kata aku photoshop gambo tu
aku siap rakam video lagi


http://www.youtube.com/watch?v=q_yT7WV-EKA

maybe sebab aku budak "BANDAR" kot (ekekek bandar tu) , xpenah tau wujud pokok pisang yang jantung dia point kat langit, terpacak..
Kuasa Allah

Subahanallah!
kuasa Allah
kalau Allah kata jadi, maka jadilah (KUN FAYA KUN : surah yasin )

aku tanya orang2 kampung kat situ, diorang cakap tu namanya pisang bunga..
kalau jantung tu masak, dia terbukak cam bunga..

hahaha.. aku xpenah tau

so?
hawauyu?
penah tgk jantung pisang camni?




4 Responses
  1. kalau kat bndar banyak menara tinggi ~ kat kampong pon ade menare jugak ~ hehe


  2. ouh..baru tau. *-* ok ,sy dak bandar.


  3. fairus Says:

    GANJIL GAK NI.. TAK PERNAH TENGOK CAMNI...


  4. fazlina Says:

    Assalamualaikum.. saya amat berbesar hati jika sesiapa dapat memberi maklumat tentang pisang ini. Saya sedang menjalankan kajian phd ttg pisang hutan ini. Harap sesiapa sahaja dapat contact saya jika menemui pisang ini..mizzfazlina@yahoo.com. Jantung pisang ini ada yg berwarna pink dan putih juga... sgt sukar dijumpai. T.kasih


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Post

Read This!

If you would like your blog to be included in this reading list, just mail your blog link to Hawauyu[at]gmail.com. The of a blog that i read is Quality-non-diary blog. if you would like your post/article to be discussed by me, just mail the blog link to the same blog. with regards - Hawauyu

Label Cloud